top of page

Wie zijn we ?

SPEM is de eerste pétanque-club in Groot-Kortenberg die ontstond uit de oudste, nog bestaande, sportvereniging van Groot-Kortenberg (1906).  Ondertussen telt onze club meer dan 130 leden jong en oud waarbij zowel de competitie als de recreatie een belangrijke plaats innemen. SPEM is aangesloten bij de Petanque Federatie Vlaanderen (P.F.V.)

Geschiedenis


​Op 4 juni 1988 werd het eerste pétanqueplein in Groot-Kortenberg officieel geopend door de toenmalige schepen van Sport de heer Bruggemans. Ons eerste Verenigingstornooi vond dan plaats al wisten we niet exact wat pétanque was en spraken we van ploegen en matchen ipv. triplettes en ronden.
Na een jaartje proefdraaien werd in 1989 Sporting Petanque Everberg & Meerbeek opgericht onder de leiding van Bert Hemmerijckx, Gust Vermylen en Hendrik Trappeniers. De naam van de club verwijst naar onze club, de beoefende sport en het doelgebied.
Met vallen en opstaan groeide de club elk jaar waarbij er gezocht werd naar een goede mix van recreatie en competitie. De resultaten bleven niet uit en de eerste bekers werden binnengehaald.
Maar een pétanqueklub kan niet groeien zonder infrastruktuur en toen er meer nood kwam aan pleinen vonden we altijd steun en begrip bij de toenmalige schepen van Sport en Cultuur, de heer Crol. In ons gezegend landje waar de zon om 13.30 uur stralend schijnt is en om 15.15 uur de hemelsluizen opengaan ondervind men onmiddellijk de voordelen van een dak boven het hoofd. Schepen Crol zorgde er in 1996 voor dat de pétanquers van Groot-Kortenberg het vervallen zwembad konden omvormen tot een boulodrome  (de  “Pétanquehal”).

 

Groeiende vereniging

 

Tot onze eigen verrassing groeide de club nog meer in de winter dan in de zomer nu we een dak boven ons hoofd hadden.  Al snel bleek dat onze club een plaatselijke wintercompetitie  ontgroeide en werd er onder de leiding van onze nieuwe voorzitter Jean De Schutter en geadviseerd door Camille Doore de volgende stap gezet door aan te sluiten bij de Petanque Federatie Vlaanderen (P.F.V.).
Al in het eerste jaar (1999) merkten de gevestigde clubs dat SPEM  geen beginneling was. Provinciaal kampioen in derde provinciale en de Provinciale Interclub Beker winnen zeggen al iets over het schokeffect dat de “SPEMmers” in het VLPS-landschap veroorzaakten.
Onze club kreeg echter een zware slag te verwerken toen voorzitter Jean De Schutter overleed in 2001. Oud-schepen Romain Crol was ondertussen gebeten door de pétanque-microbe en nam de zware verantwoordelijkheid op zich om de club in de toekomst te leiden. In februari 2003 werd S.P.E.M. officieel een V.Z.W. met een bestuursraad en een nieuwe voorzitter de heer Antoine Lim.

 

Onze club neemt deel aan de wintercompetitie van de federatie. winter- en zomercircuit, damescompetitie & jeugdcompetitie. Provinciale en landelijke kampioenschappen.

Bestuur

 

VOORZITTER | Antoine Lim

voorzitter@spem.be | 0495 10 25 17

 

ONDERVOORZITTER | 

ondervoorzitter@spem.be

 

SECRETARIS | christiane Ketelaes

secretaris@spem.be |0498 69 78 23

 

PENNINGMEESTER | Greet Vanhalle

penningmeester@spem.be | 0476 31 99 46

 

SPORTLEIDER | Kris Claes

sportleider@spem.be | 0475 68 34 67

 

BESTUURSLEDEN

Paul Renard | renard.paul@hotmail.com |  0496 99 59 82

Roger Vissenaeken |roger.vissenaeken@telenet.be / 0498 69 78 23

 

Je kan alle bestuursleden in een keer contacteren via bestuur@spem.be

 

petanqueclub-spem-transparant-zonder-tek

Petanque club SPEM vzw

bottom of page