top of page

Wie zijn we?

In 2022 werd SPEM PETEK opgericht als een fusieclub van twee gerenommeerde petanqueclubs in de regio Everberg-Meerbeek en Erps-Kwerps: SPEM en PETEK.  Deze traditieclubs vormen samen één vereniging om intrek te nemen in de nieuwe petanquehal op de Colomba sportsite in Kortenberg.  Binnen SPEM PETEK nemen zowel competitie als recreatie een belangrijke plaats in.  De club is aangesloten bij de Petanque Federatie Vlaanderen (P.F.V.).

Geschiedenis

​In juni 1988 werd het eerste petanqueplein in Groot-Kortenberg geopend met een eerste Verenigingstoernooi al waren de regels toen nog niet goed gekend. Een jaar later werd SPEM (Sporting Petanque Everberg & Meerbeek) opgericht.  Al snel groeide de populariteit van de sport en de club, waardoor het aantal leden gestaag toenam en er meer velden nodig waren.  Dankzij de toenmalige schepen van Sport en Cultuur, de heer Crol, konden in 1996 zowel SPEM als PETEK het voormalige zwembad omvormen tot een heuse ‘Boulodrome’ (petanquehal).

Groeiende Vereniging

Met de ‘boulodrome’ als thuisbasis groeide de club in de daaropvolgende jaren verder, alsook de goesting om een stap verder te zetten dan de lokale wedstrijden en toernooien.  In 1999 sloot SPEM zich aan bij Petanque Federatie Vlaanderen (P.F.V.) en in het eerste jaar competitie werd de club kampioen in 3e provinciale. SPEM had zijn intrede niet gemist!  In 2003 werd SPEM een V.Z.W. Sindsdien neemt de club met meerdere ploegen in verschillende afdelingen deel aan de wintercompetitie van de federatie, maar ook aan dames- en jeugdcompetitie, provinciale en landelijke kampioenschappen.

278880818_3133625810214310_8714766241601394481_n.jpg
groepsfoto.jpg
club04-klein.jpg
Image by Michał Parzuchowski

Afscheid nemen van 'ons zwembad' was niet gemakkelijk, maar het gaf nieuwe mogelijkheden.

Petanquehal site Colomba-04 .jpg
Nieuwe petanquehal

Na 25 jaar in het voormalige zwembad, had de boulodrome op het Sint-Pietersplein zijn beste tijd gehad en was er hoog nood aan een nieuwe petanquehal.  Schepen van Sport en Cultuur David Haelterman gaf gehoor aan de vraag van onze club en ging op zoek naar een nieuwe locatie.  Samen werd een dossier opgesteld en ontstond er een prachtig ontwerp.  Op de sportsite Colomba in Kortenberg zou de nieuwe petanquehal opgetrokken worden.  Dit ontwerp werd tijdens de gemeenteraad van 8 maart 2021 voorgelegd en goedgekeurd.  Twee jaar later was de verhuis naar de nieuwe petanquehal een feit.

Vandaag de dag is petanqueclub SPEM PETEK een bloeiende club met meer dan 150 leden en een prachtige nieuwe accommodatie die perfect geschikt is voor de competities waar de club aan deelneemt, maar ook voor het recreatieve petanquespel.  SPEM PETEK is een belangrijk onderdeel van de sportieve en socioculturele gemeenschap van de regio Everberg, Meerbeek, Erps-Kwerps en Kortenberg.  Petanque is en blijft een populaire sportbeoefening voor jong en oud. Iedereen is welkom om kennis te maken met onze club en de petanque sport. Kom gerust eens langs op de dagen dat we spelen of vul het contactformulier in.

Tot gauw?

noun-petanque-4337332-donkergroen.png
"In onze club gaan competitie en vriendschappelijkheid hand in hand."

De Beheerraad

Je kan alle bestuursleden in één keer contacteren via bestuur@spem.be

bottom of page