top of page

Vlaams-Brabant verzamelt 4 medailles op interprovinciaal petanquetornooi in Kortenberg


4 medailles voor Vlaams-Brabant op petanquetornooi in Kortenberg
4 medailles voor Vlaams-Brabant op petanquetornooi in Kortenberg

Zondag 18 mei 2024 ging in de nieuwe petanquehal te Kortenberg (petanqueclub SPEM-PETEK)  een interprovinciaal jeugdtornooi door. De ‘Beker Borré’ is een jaarlijks petanquetornooi voor geselecteerde spelers uit de vijf Vlaamse provincies. “Petanque is een sport voor jong en oud, ” 


Maar liefst 64 jeugdspelers , verdeeld over 20 ploegen , verzamelden zondag in Kortenberg om deel te nemen aan het tornooi. Er waren ook heel wat supporters aanwezig. “Wie jeugd zegt, bedoelt meisjes en jongens tussen 6 en 23 jaar, verdeeld over vier categorieën van miniemen, kadetten, junioren tot beloftevolle jeugd”, aldus Christiane Ketelaers.

Voor Vlaams-Brabant resulteerde het tornooi in een eerste plaats bij de beloften en bij de junioren, een tweede plaats bij de kadetten en een derde plaats bij de miniemen. Ook als ploeg ging Vlaams-Brabant met de overwinning lopen. “Zo zie je maar, dat petanque een sport is voor jong en oud, waarbij zowel het mentale, technische en tactische een rol speelt”, klinkt het.
Bron: HLN & ROB tv


Comments


bottom of page